Du er her

Det bedste til dine roser

Et smukt velplejet rosenbed, er en fryd for både øjne og næse.

Kom godt fra start

At have et rosenbed, kræver både tålmodighed og omsorg. Roser skal bruge godt med vand, gødning og beskæring for at trives optimalt.

Når det gælder om det bedste sted at have et rosenbed, er det ikke helt ligegyldigt. Roser skal have sol, men ikke nødvendigvis fuld sol. Dog skal de helst have sol i halvdelen af døgnets lyse timer. Hvis ikke roser for tilstrækkeligt med sol, vil de ikke trives. Hvis dit bed fx er placeret under et stort træ, kan regndråber fra træet dryppe ned over dine roser, og øge risikoen for meldug og svampesygdomme. Roser trives nemlig ikke fugtige, men skal gerne stå et sted, hvor der er en let brise, for at kunne tørre. Dog er det også vigtigt, at roserne ikke står i træk. Dette kan øge risikoen for gule blade og indtørrede blomsterhoveder. Sørg for, at fjerne visne blomsterhoveder løbende. Så kan roserne bruge energien på at danne nye blomster, fremfor at holde liv i de visne.

Beskæringen af dine roser, foretages altid når nattefrosten er væk, men inden at roserne springer ud. Som regel er dette i midten af marts, og senest i starten af april. I midten af april, vil roserne allerede have nye skud, som ikke må beskæres. 

Et godt tip

Om vinteren er det bedst at dække sine roser til, med grangrene, så de undgår at få frostskader.

Vil du have det bedste ud af dine rosenbede?

De fleste roser bør beskæres i foråret, inden rosernes vækstperiode begynder. Beskær rosen med omtanke. Efter beskæring, skal roserne gødes. Den første gødning skal være, inden væksten går i gang i marts. Anden gang er, når de første hold blomster står i knop. Den sidste gang, er efter den første blomstring. Ved et års roser, kan man springe den midterste gødning over.

Organisk rosengødning er godt for dine roser. Her er 5 fordele, som vil gavne dit rosenbed.

Fordel 1: Gødningen styrker ikke bare blomstringen, men også rosernes rodnet
Fordel 2: Den øger plantens evne til at optage vand og næringsstoffer
Fordel 3: Du vil få en kraftigere vækst, flere rosenblomster og flottere blomstring
Fordel 4: Planterne optager næring i det omfang de har brug for det
Fordel 5: Giver planten lov til at vokse i eget tempo, uden at blive ranglet

Roser
Gødning specielt til roser

Roser har brug for gødning. ECOstyle Rosengødning er specielt udviklet til dit rosenbed og giver dig en sundere rosenplante med grønne blade, flere og endnu kraftigere rosenblomster. 

Meldug
Forebyg angreb på roser

Angreb på dit rosenbed, er altid irriterende. Med ECOstyle SvampeFri kan du forebygge svampesygdommene meldug og skurv.

Få ram på insekterne, før de ødelægger dit bed

Rosenbedet er vidunderligt at se på, når det står i fuld flor. Mange rosenbede rammes desværre af insekter, som spiser af stænglerne og ødelægger bladene. Bladlus er ingen undtagelse og elsker roser. De sidder ofte på unge blade, knopper og stænglen lige under knoppen. 

Med ECOstyle InsektFri kan du overvinde insekterne, så dine blomster kan være i fred.

Søgefelt