Du er her

Græsplæne guide

Sådan gør du: 6 råd til en flot grøn plæne

Se hvordan du får en tæt og flot grøn græsplæne

For mange, er græsplænen en stor del af haven og derfor skal den naturligvis være tæt og flot grøn. 

Drømmer du også om en tæt og flot grøn græsplæne? Så får du her 6 gode råd til, hvordan du gør.

Er din græsplæne også svedet helt af i varmen?

Sommeren kan være tør og hård ved græsplænen. Vanding er ofte ikke en mulighed, da det kræver rigtig meget vand. Men du kan ta' det helt roligt - langt de fleste græsplæner bliver flotte igen. 

Græs beskytter sig selv, for at overleve. Når det er tørt, lukker græsset af for de dele, som kan undvære vand. Det er især græsstråene over jorden, hvor vandet fordamper mest, der dør og efterlader en meget vissen plæne. Nye små rødder kan også undværes. Eksisterende sunde og stærke rødder, får det vand, der er, så de kan udvikle sig, når der igen kommer vand. 

Du kan opleve bare pletter i græsplænen, hvis det har været ekstremt tørt længe og dele af plænen tager så stor skade, at græsset dør. Men når alt igen er normalt, vil de dele, som klarede tørken, atter brede sig og udfylde de bare pletter. 

6 gode råd: Sådan får du en flot grøn plæne
Mos i græsplænen

Fjern mos

Mos gør det svært for græsset at gro og derfor skal det fjernes. Det kan du gøre ved at rive det af plænen, bruge en vertikalskærer eller nemt og hurtigt blive fri for mos med MosFri mosmiddel. MosFri er baseret på naturlige aktivstoffer og er hurtigt nedbrudt.

AQUA-Kalk til græsplænen

Gør sur jord glad igen med kalk

Plænen trives i en jord, hvor pH-værdien er 6-7. Juster pH-værdien med 100% støvfri ECOstyle AQUA-Kalk, så græsset bedre kan optage næringsstofferne fra jorden. AQUA-Kalk er en co2-netutral jordbrun kalk, som er genbrugskalk fra vandværkerne.

Efterså med græsfrø

Få en tættere plæne ved at efterså. Vælg græsfrø af en god kvalitet og reparer pletter i plænen. Det bedste tidspunkt at efterså, er når jorden er lun og fugtig. 

plænegødning

Giv plænegødning

Ligesom mennesker, har græs brug for næring til at vokse sig sundt og stærkt. Giv derfor græsplænen vores organiske plænegødning nu og igen senere på året. Gødningen sikrer, at græsset får nøjagtig de næringsstoffer, som det har behov for.

Troml og topdress plænen

Har regnorme gjort plænen ujævn? Troml og topdress plænen, så du udjævner huller og giver græsset en god jordstruktur at gro i. Topdressing kan du evt. selv blande af findelt kompost og sand.

slå græs

Slå græsset

Det er ikke lige meget, hvordan du slår græs. Slå det med jævne mellemrum, fx en gang om ugen med en klippehøjde på 3-3,5 cm. Slår du det i forskellige klipperetninger, vil du få en tættere plæne.

Hvornår skal jeg gøre hvad?

Hvis du vil have en flot grøn græsplæne, er det en god idé at sætte dig ind i, hvornår på året det fx er bedst at gøde og sprede kalk. Se her, hvornår du skal gøre hvad: 

Mos: Fjern mosset i marts/april, så græsset kan bruge fugtigheden i jorden og lyset og varmen fra solen til at vokse henover foråret.

Kalk: Giv kalk i foråret eller efteråret. 

Gødning: Græsset skal have næring flere gange om året. Giv plænegødning første gang i marts/maj og anden gang i juni/september.

MosFri
Bliv hurtigt fri for mos i plænen med MosFri

Er din græsplæne blevet til en mosplæne? Så er MosFri mosmiddel en hurtig og effektiv løsning mod mos. MosFri er baseret på naturlige aktivstoffer og hurtigt nedbrudt. 

AQUA-Kalk
AQUA-Kalk: 100% støvfri kalk fra vandværker

Med AQUA-Kalk tilfører du kun den mængde kalk, som jorden behøver - du kan ikke overdosere. AQUA-Kalk er miljøvenlig kalk og kommer fra blødgøringsprocessen af drikkevand fra vandværkerne. Det er tilført mikroorganismer, har en naturlig jordbrun farve og er 100% støvfri, så du undgår, at tøjet bliver smurt ind i hvidt kalk.

Organisk gødning til græsplænen
Derfor skal du give din græsplæne organisk plænegødning

Giv græsplænen organisk plænegødning, så græsset får de næringsstoffer, det har behov for, til at vokse sig sundt, flot og slidstærkt. En sund og stærk græsplæne ser flot ud og så kan den bedre stå i mod børnenes leg, samt angreb fra mos, sygdomme og skadedyr. En organisk gødning er en 100% naturlig gødning og virker i længere tid end en kunstgødning.

Søgefelt