Du er her

Køkkenhave

Dugfriske grøntsager, bær og krydderurter smager af mere...

Imponer familie og venner med grøntsager fra egen have

Sprød salat, saftige gulerødder og radisser til at give salatskålen det perfekte pift. Grøntsager fra egen have har en mere intens og naturlig smag end dem fra supermarkedet. Og så er de ikke sprøjtet med giftstoffer eller tilført konserveringsmiddel. Giv planterne organisk gødning og få stærkere planter, som giver flere og større grøntsager. En stærk plante er også bedre til at modstå angreb fra skadedyr og sygdomme. Og når du nu er i gang, hvorfor så ikke også dyrke dine egne frugter, bær og krydderurter?

Et godt tip

Dyrk grøntsager, som I kan lide og som er dyre at købe i butikkerne. Det er f.eks. jordbær, rabarber, jordskokker, krydderurter og pastinakker.

Hvem bestemmer hvad du putter i munden?

Det er igen blevet populært at dyrke grøntsager, frugt, bær og krydderurter i egen have. Glæden ved at se det vokse og ikke mindst stoltheden over at kunne servere mad fra egen have for venner og familier er fantastisk. Med egen køkkenhave bestemmer du, hvad der skal dyrkes - måske de traditionelle grøntsager som kartofler, gulerødder og porrer eller de sjældnere grøntsager som skorzonerrødder, pastinakker og jordskokker? Du er også selv herre over, om det skal være en almindelig køkkenhave eller en økologisk køkkenhave og hvad der skal gøres for at planterne får de bedste vækstbetingelser - måske skal der tilføres gødning og skal det så være kunstgødning eller organisk gødning?

 

 

Universalgoedning
Få flere og større grøntsager

Organisk universalgødning til bl.a. køkkenhaven, frugttræer og bærbuske. Kan anvendes i økologiske haver.

Planter i krukker og drivhuse har også brug for gødning

Få stærkere planter, større grøntsager og mere intens smag med flydende organisk krukke-drivhusgødning til bl.a. køkkenhaven, grøntsager i drivhus og krydderurter i krukker. Kan anvendes i økologiske haver.

Ferramol sneglemiddel
Til kamp mod dræbersnegle

Undgå at dræbersnegle spiser din køkkenhave eller efterlader colibakterier, som I kan blive syge af. Ferramol snegelmiddel er et nemt og effektivt middel mod dræbersnegle. Midlet er ikke farligt for andre af havens dyr eller børn.

Ta' børnene med i haven - de elsker det

Lad børnene være med til at vælge hvilke grøntsager, frugter og bær I skal have i jeres køkkenhaven. Skal det være nogle af de populære grøntsager som gulerødder, radisser og agurker? At være med til at så og se det vokse, gør børnene glade og stolte. Det bliver helt sikkert også nemmere at få dem til at spise dem, når de selv har været med til at dyrke dem...

"Jeg laver mine egne gulerødder og skoleagurker. De smager himmelsk!"

gødning
Gød organisk og få flere sunde grøntsager i køkkenhaven

Giv planterne de bedste vækstbetingelser med organisk gødning - det er 100% naturligt og planterne optager næring når de har behov for det. Planterne bliver stærke og kan bedre modstå skadedyr og sygdomme. Modsat kunstgødning, hvor planterne får et hurtigt boost af næring og risikerer at blive svidt af eller at voske så hurtigt, at de bliver høje og ranglede.

dræbersnegl
Til kamp mod dræbersnegle

Undgå at dræbersnegle spiser din køkkenhave eller efterlader colibakterier, som I kan blive syge af. Ferramol snegelmiddel er et nemt og effektivt middel mod dræbersnegle. Midlet er ikke farligt for andre af havens dyr eller børn.

Drivhus
Et drivhus med masser af sundt

Smagfulde blodrøde tomater og knasende sprøde agurker. Mums. Værn om dine drivhusplanter og giv dem gødning, så de kan blive sunde og stærke. Du bliver belønnet med endnu flere grøntsager og mere smag. Når planterne har det godt, bliver de også mindre modtagelige overfor sygdomme og skadedyr.

Søgefelt