Du er her

Havekalender - April

Tips til haven i april

Gøremål i haven lige nu

  • Giv græsplænen en kærlig hånd.
  • Læg kartofler i jorden nu.
  • Plej roserne.
  • Bekæmp dræbersnegle.
  • Læg kompost ud.

 

Giv din græsplæne en kærlig hånd

Hvis du vil have en flot, sund og grøn plæne til sommer, er det nu, du skal igang.

Start med at fjerne mosset og efterså med græsfrø af høj kvalitet.

Giv din græsplæne de bedste betingelser for at vokse sig tæt og grøn med en omgang kalk og slut af med at give din plæne en god organisk gødning, så den har næring til at vokse sig sund og stærk.

Læs vores fulde græsplæne guide her.

 

Læg kartofler

Er spirerne på dine læggekartofler ca. 1cm lange, er de klar til at lægges ud.

Læg kartoflerne i jorden i perioden fra slut marts til midt april. Gør evt. jorden klar, ved at dække jorden med klar plast to uger i forvejen. På den måde opvarmer du jorden og styrker kartoflernes vækst.

Tip: Vær forsigtig, når du lægger kartoflerne, så spirerne ikke knækker og sørg for, at siden med flest spirer vender opad.

 

Giv rosenbedet en omgang

Faren for nattefrost er som regel ved at være ovre i april og det er derfor et godt tidspunkt at give dine roser lidt ekstra opmærksomhed.

Roser er sarte planter og da vejret kan svinge en del i april, er det en god idé at være opmærksom på, om dine roser får nok vand.

Hvis du mangler at beskære roserne, lyder tommelfingerreglen, at de skal beskæres, når risikoen for nattefrost er ovre, men inden knopsætningen.

Roserne har brug for ekstra energi i foråret, specielt oven på en beskæring. Sørg derfor for at give dem en god organisk gødning, så de kan vokse sig store og flotte.

 

Bekæmp dræbersneglene allerede nu

Sneglene overvintrer i kompostbunker og andre steder, hvor der er lunt og løst jord. Når temperaturen er ca. 8-10 grader, begynder de at komme frem fra deres skjul.

Gå derfor i gang med bekæmpelsen i det tidlige forår. På den måde forhindrer du dem i at lægge æg og formere sig.

Du kan gribe bekæmpelsen an på flere måder, enten ved indsamling og aflivning af sneglene og deres æg, med sneglefælder, nematoder eller med sneglemiddel.

 

Læg kompost ud

Foråret er et godt tidspunkt at lægge kompost ud. Det er nu, haven har brug for en masse god næring til at blomstre og gro.

Komposten forbedrer jordstrukturen og mikrolivet i haven, tilfører næring og kan begrænse ukrudtets vækst til glæde for dine planter.

Tip: På mange genbrugspladser kan du hente gratis kompost. Se her, hvor og hvornår du kan hente gratis kompost i en kommune nær dig.

Søgefelt