Du er her

Havekalender - Februar

Tips til haven i februar

Gøremål i haven lige nu

  • Sæt fuglekasser op og fodr havens fugle.
  • Planlæg hvilke planter og afgrøder, du vil dyrke i år og undersøg, hvornår du skal i gang med forspiringen.
  • Bestil læggekartofler hjem og gå i gang med forspiringen i slutningen af måneden.
  • Hold øje med drivhusets indeklima.
  • Plant forårsløg i krukkerne.

 

Gør din have attraktiv for fugle

Er haven lidt trist at kigge på for tiden, kan du med fordel sætte et par fuglekasser op og sørge for at lægge foder ud til havens fugle.

Det tiltrækker flere fugle og i løbet af ganske kort tid vil du opleve, at haven bliver peppet op med ekstra liv og skøn fuglesang. I samme omgang er det en god idé enten at hænge eller lægge foder ud til fuglene i haven, da naturens spisekammer i øjeblikket på sit laveste.

Fodr gerne fuglene om morgenen, hvor de desuden også er mest sultne. Chancen for at foderet bliver spist op i løbet af dagen er større og du minimerer derfor risikoen for skadedyr.

Tip: Mangler du et projekt, som du og børnene kan give jer i kast med? Byg jeres eget fuglehus og lad børnene udfolde deres kreativitet.

 

Planlæg hvilke planter, du vil dyrke

Gør dig selv en tjeneste og gå allerede nu i gang med at planlægge, hvilke planter og afgrøder, du vil dyrke i år. Undersøg, hvornår du kan gå i gang med forspiringen og hvornår, det er ideélt at plante dem ud.

Når du har dannet dig overblikket, kan du begynde at skemalægge dine haveprojekter.

 

Bestil læggekartofler hjem

Går du rundt med planer om at dyrke dine egne kartofler i år, så kan du allerede nu gå i gang med forberedelserne.

Mange butikker og webshops har allerede fået læggekartofler hjem, så hvis du har besluttet dig for sorten, gælder det bare om at få dem bestilt hjem. Så kan du være klar til forspiringen sidst i februar.

Du kan forspire kartoflerne ved at lægge dem i en kasse eller en æggebakke af pap, som du placerer et sted, hvor der er både lyst og køligt.

Tip: Kartoflerne er klar til at lægges ud, når spirerne er cirka 1cm lange.

 

Hold øje med drivhuset

Har du drivhus, er det en god idé at holde øje med inde klimaet - også henover vinteren.

Opbevarer du planter i drivhuset for at beskytte dem mod frost, er det særdeles vigtigt, at du holder øje med inde klimaet. Du risikerer nemlig, at der opstår skimmel i dine elskede planter, hvis du ikke er forsigtig.

Sørg for at lufte ud på lune, tørre dage og hold igen med vandingen. Er skaden sket, så husk at fjerne angrebne områder, så skimlen ikke spreder sig.

Tip: Planlægger du at dyrke grøntsager i drivhuset, kan du gøre dig selv en tjeneste at holde øje med jorden. Begynder jorden at tørre ud, kan du med fordel vande jorden godt igennem, så den er klar, når du skal i gang med udplantningen.

 

Plant forårsløg

Giv dit hjem en lille forårs makeover og plant nogle af dine yndlings forårsbebudere i krukker.

Placér dem rundt omkring i og udenfor hjemmet og nyd de skønne farver og dejlige dufte, som de bringer med sig.

Søgefelt