Du er her

Køkkenhave

Sådan får du succes i din køkkenhave

Imponer familie og venner med grøntsager fra egen have

Det er igen blevet populært at dyrke grøntsager, frugt, bær og krydderurter i egen have. Glæden ved at se det vokse og ikke mindst stoltheden over at kunne servere mad fra egen have for venner og familier er fantastisk. 

Sprød salat, saftige gulerødder og radiser til at give salatskålen det perfekte pift. Grøntsager fra egen have har en mere intens og naturlig smag end dem fra supermarkedet. Din familie og venner bliver helt sikkert imponerede over, at du har overskud til egen køkkenhave, og hvor frisk og dejlig maden smager med hjemmedyrkede grøntsager. Som for øvrigt ikke er sprøjtet med giftstoffer eller tilført konserveringsmiddel. 

Vores 3 bedste tips til din køkkenhave

Få endnu mere ud af din køkkenhave ved at følge vores 3 tips til køkkenhaven. 

1. tip til din køkkenhave

Med egen køkkenhave bestemmer du, hvad der skal dyrkes - måske de traditionelle grøntsager som kartofler, gulerødder og porrer eller de sjældnere grøntsager som skorzonerrødder, pastinakker og jordskokker? Tænk på, hvad du bedst kan lide og hvad resten af familien bedst kan lide. Dyrk jeres favoritter i køkkenhaven, så I er sikre på at alle kan nyde de friske og sunde grøntsager fra egen køkkenhave. Tænk også på, hvilke grøntsager, som du selv kan dyrke og som er dyre at købe. Kartofler er generelt billige at købe, mens krydderurter, bær og rabarber er lidt dyrere, men nemme at dyrke i egen køkkenhave.

2. tip til din køkkenhave

I din køkkenhave, er det dig, der bestemmer. Skal det være en almindelig køkkenhave eller en økologisk køkkenhave? En økologisk køkkenhave kræver mere arbejde af dig og du må ikke give kunstgødning. Du må gerne anvende en ECOstyle gødning, fordi en ECOstyle gødning altid er en organisk gødning – altså en 100% naturlig gødning.

Uanset hvilken have du vælger, så sørg for, at planterne får vand og næring. Undgå udtørring ved at vande din have med regnvand i tørre perioder. Giv organisk gødning, så planterne kan optage næring i takt med deres behov. De belønner dig med flere større og mere smagfulde grøntsager. Planten bliver også stærkere og kan bedre modstå angreb fra skadedyr og sygdomme.

3. tip til din køkkenhave

Pas på med at være for ambitiøs. Det er let at blive helt overvældet af alt det du kan dyrke selv. Start med nogle få udvalgte grøntsager og vær varsom med at plante hele haven til med det samme. Sår du salat og radiser i din køkkenhave, kan du med fordel så et mindre areal på forskellige tidspunkter i løbet af sommeren. Salat vokser hurtigt og du kan nå at høste frisk salat fra egen køkkenhave flere gange og samtidig undgå, at salaten går i stok.

Universalgødning til hele haven
Få flere og større grøntsager

Organisk universalgødning til bl.a. køkkenhaven, frugttræer og bærbuske. Kan anvendes i økologiske haver.

Krukke og drivhusgødning
Planter i krukker og drivhuse har også brug for gødning

Få stærkere planter, større grøntsager og mere intens smag med flydende organisk krukke-drivhusgødning til bl.a. køkkenhaven, grøntsager i drivhus og krydderurter i krukker. Kan anvendes i økologiske haver.

Ferramol sneglemiddel
Til kamp mod dræbersnegle

Undgå at dræbersnegle spiser grøntsagerne i din køkkenhave eller efterlader colibakterier, som I kan blive syge af. Ferramol sneglemiddel er et nemt og effektivt middel mod dræbersnegle. 

Ta' børnene med i haven - de elsker det

Lad børnene være med til at vælge hvilke grøntsager, frugter og bær I skal have i jeres køkkenhaven. Skal det være nogle af de populære grøntsager som gulerødder, radisser og agurker? At være med til at så og se det vokse, gør børnene glade og stolte. Det bliver helt sikkert også nemmere at få dem til at spise dem, når de selv har været med til at dyrke dem...

"Jeg laver mine egne gulerødder og skoleagurker. De smager himmelsk!"

Til kamp mod dræbersnegle
Til kamp mod dræbersnegle

Undgå at dræbersnegle spiser din køkkenhave eller efterlader colibakterier, som I kan blive syge af. Ferramol snegelmiddel er et nemt og effektivt middel mod dræbersnegle. 

Drivhus
Et drivhus med masser af sundt

Smagfulde blodrøde tomater og knasende sprøde agurker. Mums. Værn om dine drivhusplanter og giv dem gødning, så de kan blive sunde og stærke. Du får flere grøntsager og mere smag. Når planterne har det godt, bliver de også mindre modtagelige overfor sygdomme og skadedyr.

Søgefelt