Du er her

Græsplæne guide

Få en flot og grøn græsplæne

Sådan får du en flot grøn græsplæne

Sådan gør du: Enkel 3 trinskur giver en flot grøn græsplæne

Græsplænen indbyder til hygge og aktiviteter. Den skal være flot grøn, fri for mos og alligevel dejlig blød for bare tæer om sommeren. Mange nøjes med at drømme om sådan en græsplæne.

Vil du også gerne have en flot grøn græsplæne? Så skal der faktisk kun 3 trin til. 

skab-gode-forhold-for-din-graesplaene-ved-at-fjerne-mosset_1.jpg

 

Trin 1: Fjern mosset i græsplænen

Hvis din græsplæne er som de fleste andres græsplæner, så er der et lag af græsafklip og dødt græs i bunden af græsset. På toppen er der mos. Det gør det svært for græsset at få vand, gødning og luft.

Når foråret kommer, temperaturerne bliver varmere, og græsset begynder at gro, skal du give græsset bedre vækstbetingelser. Det kan du gøre med en vertikalskærer, som hjælper med at stimulere græssets rodvækst og skærer såkaldte udløbere over. Har du meget mos, måske især på meget skyggefulde steder, kan du med fordel bruge et mosmiddel som fx MosFri for at komme al mosset til livs.

Fjern mosset og skab gode vækstbetingelser for græsset. Efterså med græsfrø af en god kvalitet. 

giv-graesplaenen-kalk_0.jpg

 

Trin 2: Gør sur jord glad igen med kalk

Vidste du, at din græsplæne bedst kan lide en neutral jord, hvor pH-værdien er 6-7? Ønsker du en flot grøn græsplæne, skal du derfor sørge for at justere jordens pH-værdi med kalk, så græsset bedre kan optage næringsstoffer fra jorden.

Måske du har prøvet at give græsplænen kalk før? Så ved du måske, at traditionel hvid kalk efterlader et hvidt spor i græsplænen, på havegange, på hænder og tøj.

Med den nye AQUA-Kalk undgår du al svineriet: AQUA-Kalk er 100% støvfri og tilfører desuden kun den mængde kalk, som jorden behøver. AQUA-Kalk kommer fra blødgøringsprocessen hos vandværker og er en miljøvenlig kalk, en "genbrugskalk" - og så er den tilført mikroorganismer, som forbedrer strukturen i jorden.

groen-graesplaene_0.jpg

 

Trin 3: Giv din græsplæne en god organisk plænegødning

Vil du gerne have en flot grøn græsplæne, skal du huske at give den næring. Giv derfor græsplænen plænegødning - en gødning, som er specielt udviklet til græsplænen og som indeholder netop de næringsstoffer, som den har brug for.

Vil du gøre det ekstra godt for din græsplæne, så vælg en organisk plænegødning. Det er en 100% naturlig gødning, som virker i lang tid. Organisk gødning tilfører næringsstoffer til jorden og græsset optager nu den næring, det har behov for, og i eget tempo.

Når græsset har de rigtige næringsstoffer til rådighed og får lov til at udvikle sig over tid, bliver det flot, sundt og stærkt, og dermed også bedre til at modstå angreb af mos, sygdom og skadedyr. 

Hvornår skal jeg gøre hvad?

Hvis du vil have en flot grøn græsplæne, er det en god idé at sætte dig ind i, hvornår på året det fx er bedst at gøde og sprede kalk.

Vi har lavet en lille oversigt her, så du kan planlægge gøremålene optimalt:

Mos: Mest optimalt at fjerne i marts/april.

Kalk: Mest optimalt at udbringe om efteråret, men også fint i foråret.

Gødning: Udbring første gang i marts/maj og anden gang i juni/september.

Sådan slår du græsset optimalt

Vil du have en sund og flot grøn græsplæne sommeren igennem, er det ikke lige meget, hvordan du slår græsset.

  • Slå græsset, når det er minimum 6-8 cm langt.
  • I tørre perioder bør du ikke sætte klippehøjden lavere end 5 cm.

Generelt gælder det, at klipning ved jævne mellemrum er bedst for plænen, men i tørre perioder, hvor græsset gror mindre, bør du holde lidt igen med klipningen.

MosFri
Bliv hurtigt fri for mos i plænen med MosFri

De fleste elsker en tæt og flot grøn græsplæne. Men græsplænen ligner snarere en mosplæne og hvad gør du så? En hurtig og effektiv løsning er at bruge MosFri. MosFri er baseret på mættede fedtsyrer, som får mosset til at visne og dø.
 

AQUA-Kalk
AQUA-Kalk er 100% støvfri kalk fra vandværker

AQUA-Kalk tilfører kun den mængde kalk, som jorden behøver. Det er ikke muligt at overdosere. Når jorden har den rette mængde kalk, kan græsset bedre optage næringstoffer og blive sundt, flot og slidstærkt.

AQUA-Kalk kommer fra blødgøringsprocessen hos vandværker og er 100% støvfri - du undgår dermed at tøjet bliver smurt ind i hvidt kalk og at der er hvide fodspor på terrassen. Det har en naturlig jordbrun farve og er tilført mikroorganismer, som forbedrer strukturen i jorden. 

Organisk gødning til græsplænen
Derfor skal du give din græsplæne organisk plænegødning

Giv græsplænen organisk plænegødning, så græsset får de næringsstoffer, det har behov for, til at vokse sig sundt, flot og slidstærkt. En sund og stærk græsplæne ser flot ud og så kan den bedre stå i mod børnenes leg, samt angreb fra mos, sygdomme og skadedyr. En organisk gødning er en 100% naturlig gødning og virker i længere tid end en kunstgødning.

Søgefelt