Du er her

Græsplæne guide

Få den perfekte græsplæne.

Sådan gør du: Enkel 3 trinskur giver den perfekte græsplæne

Græsplænen indbyder til hygge og aktiviteter. Den skal være flot grøn, fri for mos og alligevel dejlig blød for bare tæer. Mange nøjes med at drømme om sådan en plæne. Men 3 trin er faktisk alt hvad der skal til. 

Trin 1: Fjern mos og efterså med græsfrø
Start foråret med at bekæmpe mosset i din græsplæne, f.eks. med MosFri. Det døde mos fjernes let med en vertikalskærer eller en rive. Efterså med græsfrø af en god kvalitet.

 

Trin 2: Gør sur jord glad igen
Din græsplæne kan bedst lide en neutral jord, hvor pH-værdien er 6-7. Test din jord med en pH-jordbundstest og få svar på om du skal give din græsplæne perlekalk. Er jorden sur, skal du justere pH-værdien med perlekalk.

 

Trin 3: Giv din græsplæne en god organisk plænegødning

En god organisk plænegødning tilfører næringsstoffer til jorden. Græsset optager nu den næring, det har behov for, hverken mere eller mindre. Det giver en flot grøn græsplæne, der er sund og stærk til at modstå angreb af mos og skadedyr. 

MosFri 500ml
Hvordan fjerner man mos i græsplænen?

De fleste elsker en flot og robust græsplæne. Men græsplænen ligner snarere en mosplæne og hvad gør du så? En nem, hurtig og effektiv løsning er at bruge MosFri. MosFri er baseret på mættede fedtsyrer, som får mosset til at visne og dø.
 

pH jordbundstest
Hvorfor skal jeg teste min jord?

Græsset klarer sig bedst i en neutral jord med en pH-værdi omkring 6-7. Det er nemt selv at teste jordens surhedsgrad med en gør-det-selv jordbundstest og evt. gøre jorden mere basisk ved at tilføre kalk.

Plænegødning
Lad legen begynde på en grøn, blød og robust plæne!

Gød din plæne med plænegødning og få en stærkere plæne. Plænegødning styrker græssets rodnet, så det bliver flot og robust til børnenes leg. Anvender du en organisk gødning er du samtidig sikker på, at græsset optager næring når det har behov for det. Modsat en kemisk fremstillet gødning, hvor du risikerer, at græssets rødder bliver svidt af og græsset visner.

Perlekalk
Gør græsplænens rødder store, sunde og stærke

Perlekalk regulerer jordens pH-værdi, så græsset bedre kan udnytte jordens næringsstoffer og blive sundt, flot og slidstærkt. Modsat kan en græsplæne, som ikke har en optimal pH-værdi og som ikke får tilført perlekalk, let blive trist at se på og have svært ved at modstå angreb af skadedyr, ukrudt og mos.

Så hvis du vil have en flot, grøn og slidstærk græsplæne, er det en god idé at måle din jords pH-værdi og give kalk til græsplænen. 

Skal du anlægge ny græsplæne eller reparere den gamle?

Anlæggelse eller reparation af græsplænen er en god idé at gøre i sensommeren, fordi jordens temperatur stadig er relativ høj og det ofte er meget fugtigt.

Søgefelt