Du er her

Græsplæne guide

Få den perfekte græsplæne.

Sådan gør du: Enkel 3 trinskur giver den perfekte græsplæne

Græsplænen indbyder til hygge og aktiviteter. Den skal være flot grøn, fri for mos og alligevel dejlig blød for bare tæer. Mange nøjes med at drømme om sådan en plæne. Men 3 trin er faktisk alt hvad der skal til. 

Trin 1: Fjern mos og efterså med græsfrø
Start foråret med at bekæmpe mosset i din græsplæne, f.eks. med MosFri. Det døde mos fjernes med en vertikalskærer eller en rive. Efterså med græsfrø af en god kvalitet.

Trin 2: Gør sur jord glad igen
Din græsplæne kan bedst lide en neutral jord, hvor pH-værdien er 6-7. Du skal derfor sørge for at justere jordens pH-værdi med AQUA-Kalk, så græsset bedre kan optage næringsstoffer fra jorden. AQUA-Kalk er en ny type kalk, som er 100% støvfri og som kun tilfører den mængde kalk, som jorden behøver. Det kommer fra blødgøringsprocessen hos vandværker og er en miljøvenlig kalk, en "genbrugskalk". AQUA-Kalk er desuden tilført mikroorganismer, som forbedrer strukturen i jorden.

Trin 3: Giv din græsplæne en god organisk plænegødning

En organisk gødning er en 100% naturlig gødning, som virker i lang tid. Gødningen tilfører næringsstoffer til jorden og græsset optager nu den næring, det har behov for, til at vokse sig sundt, tæt og flot grønt. Når plænen er sund og stærk, kan den bedre modstå angreb af mos, sygdom og skadedyr.

MosFri
Bliv hurtigt fri for mos i plænen med MosFri

De fleste elsker en flot grøn, tæt og slidstærk græsplæne. Men græsplænen ligner snarere en mosplæne og hvad gør du så? En nem, hurtig og effektiv løsning er at bruge MosFri. MosFri er baseret på mættede fedtsyrer, som får mosset til at visne og dø.
 

Organisk plænegødning
Derfor skal du give din græsplæne organisk plænegødning

Giv græsplænen organisk plænegødning, så græsset får de næringsstoffer, det har behov for, til at vokse sig sundt, flot og slidstærkt. En sund og stærk græsplæne ser flot ud og så kan den bedre stå i mod børnenes leg samt angreb fra mos, sygdomme og skadedyr. En organisk gødning er en 100% naturlig gødning og virker i længere tid end en kunstgødning.

AQUA-Kalk
AQUA-Kalk er 100% støvfri kalk fra vandværker

AQUA-Kalk tilfører kun den mængde kalk, som jorden behøver. Det er ikke muligt at overdosere. Når jorden har den rette mængde kalk, kan græsset bedre optage næringstoffer og blive sundt, flot og slidstærkt.

AQUA-Kalk kommer fra blødgøringsprocessen hos vandværker og er 100% støvfri - du undgår dermed at tøjet bliver smurt ind i hvidt kalk og at der er hvide fodspor på terrassen. Det har en naturlig jordbrun farve og er tilført mikroorganismer, som forbedrer strukturen i jorden. 

Skal du anlægge ny græsplæne eller reparere den gamle?

Anlæggelse eller reparation af græsplænen er en god idé at gøre i sensommeren, fordi jordens temperatur stadig er relativ høj og det ofte er meget fugtigt.

Søgefelt