Du er her

Påskeaktiviteter i haven

Hyggelige aktiviteter for hele familien

Saml hele familien med hyggelige aktiviteter i påsken for store og små

Inspiration til hyggelige aktiviteter i påsken

Påsken er en højtid, hvor man samler familien til ekstra hygge og samvær. Mange holder ferie hele ugen med børnene og den ekstra tid giver derfor mulighed for at hygge sig sammen og folde kreativiteten ud. Børnene vil elske at prøve at lave noget nyt og at være sammen med dig om det.

Mangler du inspiration til påskerelaterede aktiviteter, er her flere spændende tips, som I kan hygge jer med.

Tag børnene med ud efter forårsblomster

Trænger indkørsel, have eller indendøre til at blive frisket op efter vinter? Børnene vil elske at komme med ud og få lov til at vælge blomster, som kan sprede lidt liv og glæde derhjemme.

 

Plant nye blomster og planter i krukker

Når nu I har været ude at handle fine forårsblomster, hvorfor så ikke inddrage børnene til udplantningen? 

Har I købt flere forskellige slags planter, kan I fx plante et par forskellige sorter sammen for et hyggeligt look.

adobestock_105153486.jpeg

adobestock_81901943.jpeg

Plant karse

Karse smager godt på en rugbrødsmad og er super nemt for børnene at have med at gøre. Skal karsen være lidt mere påskehyggelig, kan I plante den i et par æggeskaller. De pynter også rigtig fint på påskebordet.

 

Mal påskeæg med hele familien

Påskeæg hører sig påsken til, selvfølgelig, og de hyggeligste er altså bare dem, som I selv laver. Børnene vil elske at få lov til at give den gas med flotte farver. Lidt alternativt kan I købe noget glimmer, som æggene kan rulles i eller drysses med, mens malingen stadig er våd. I kan også klistre fine små blomster eller fjer på.

Efterfølgende kan I enten hænge dem op i nogle grene fra haven eller lægge dem på et flot fad, så hele familien kan beundre jeres smukke hjemmelavede påskeæg.

 

Lav fine gækkebreve

Motivationen for at sende bedsteforældrene et gækkebrev er stor, når der er et chokoladeæg på højkant. Saml børnene en eftermiddag til klip og klister. Skal gækkebrevene være ekstra fine og traditionelle, kan I købe farvet glanspapir, som I kan klistre bag brevene.

Når I sammen har fundet på nogle sjove rim, kan du sende børnene på jagt efter små forårsblomster, såsom krokusser og vintergækker, som de kan ligge i ved brevet.

Lav en blomsterkrans

Hvor mange blomsterkranse har du lavet, da du var barn?

Det er ikke sikkert, dine børn ved, hvordan man bærer sig ad og så er det da hyggeligt at kunne lære det fra sig. I kan lave en blomsterkrans, halskæde eller måske et armbånd? Det, vil de garanteret synes, er sjovt.

 

Ingen påske uden en påskeæg jagt

.. Og selvfølgelig kan I ikke slutte påskeferien af, uden at have ledt efter påskeæg ude i haven. Det er hyggeligt for både store og små. Sørg for at gemme dem godt, men ikke for godt! I skulle jo nødigt glemme, hvor I havde gemt dem henne.

adobestock_190614371.jpeg

Søgefelt