Du er her

Påskeferie: Idéer til hyggelige aktiviteter for hele familien

Hyggelige aktiviteter i haven for hele familien

Saml hele familien med hyggelige aktiviteter i påsken for store og små

Inspiration til hyggelige aktiviteter i påsken

Påsken er en højtid, hvor man samler familien til ekstra hygge og samvær. Mange holder påskeferie hele ugen med børnene og den ekstra tid giver derfor mulighed for at hygge sig sammen og folde kreativiteten ud. Børnene vil elske at lave noget kreativt og at være sammen med dig om det.

Mangler du inspiration til aktiviteter i påskeferien, er her flere spændende tips, som I kan hygge jer med.

 

Lad børnene vælge forårsblomster til krukkerne

Hvis du ikke allerede har været i gang, så giv dit hjem en lille forårs makeover i påskeferien. Gør terrassen sommerklar og fyld krukker og bede med forårsblomster. Tag børnene med i det nærmeste havecenter - de vil helt sikkert elske at komme med ud og få lov til at vælge blomster, som kan sprede lidt liv og glæde derhjemme.

 

Inddrag børnene i udplantningen

Når nu I har været ude at handle fine forårsblomster til krukkerne, hvorfor så ikke inddrage børnene i udplantningen? 

Har I købt flere forskellige slags planter, kan I fx plante et par forskellige sorter sammen for et hyggeligt look. Lad børnene lave deres egen kreation, som de vil være stolte af at vise frem.

paskeblomster-paskeliljer-have.jpg

karse-paskebord-dyrk-selv.jpg

 

Plant karse

Karse smager godt på en rugbrødsmad og er super nemt for børnene at have med at gøre.

Skal karsen være ekstra påskehyggelig, kan I plante den i et par æggeskaller i en æggebakke. Karse dekorationen pynter fint i både vindueskarm og på påskebordet.

 

Mal påskeæg med hele familien

Påskeæg hører sig påsken til, selvfølgelig, og de hyggeligste er altså bare dem, som I selv laver. Børnene vil elske at få lov til at give den gas med flotte farver. Lidt alternativt kan I købe noget glimmer, som æggene kan rulles i eller drysses med, mens malingen stadig er våd. I kan også klistre fine små blomster eller fjer på.

Efterfølgende kan I enten hænge dem op i nogle grene fra haven eller lægge dem på et flot fad, så hele familien kan beundre jeres smukke hjemmelavede påskeæg.

Send et gækkebrev

Motivationen for at sende bedsteforældrene et gækkebrev er stor, når der er et chokoladeæg på højkant. Saml børnene en eftermiddag til klip og klister. Skal gækkebrevene være ekstra fine og traditionelle, kan I købe farvet glanspapir, som I kan klistre bag brevene. Find på nogle sjove rim sammen og send børnene på jagt efter små forårsblomster, såsom krokusser og vintergækker, som kan lægges i brevet.

 

Ingen påske uden en påskeæg jagt

Selvfølgelig kan I ikke slutte påskeferien af uden en ægte påskeæggejagt. Det er hyggeligt for både store og små. Sørg for at gemme dem godt, men ikke for godt! I skulle jo nødigt glemme, hvor I havde gemt dem henne.

paskeferie-paskeaeggejagt.jpg

aktiviteter-paskeferie-pynt-haven-med-paskeaeg2_0.jpg

 

Lav en blomsterkrans

Hvor mange blomsterkranse af tusindfryd har du lavet, da du var barn? Det er ikke sikkert, dine børn ved, hvordan man laver en blomsterkrans, men så kan du hygge dig med at lære det fra dig. I kan lave en blomsterkrans, halskæde eller måske et armbånd? Det, vil de garanteret synes, er sjovt.

 

Pynt haven op til påske

Hvorfor nøjes med at pynte op til påske indenfor? Du kan sagtens pynte både have, terrasse og indkørsel op til påske.

Du kan fx hænge påskeæg i træet, lave en påskeinspireret krans til døren eller plante krukker til med forårsblomstrende løg. Vil du gerne have endnu mere påskestemning i din have, kan du også male dine egne sten med påskemotiver eller sætte figurer op ved din hoveddør eller i blomsterbedene.

Søgefelt