Du er her

Prydhave

Få en flot og duftende have med masser af blomster

En prydhave er ikke bare et stort blomsterbed

I en prydhave hører der blomster til. Masser af blomster! Blomster er nemlig ikke bare smukke. De fylder også sommerhaven med den mest vidunderlige duft og så er de med til at tiltrække alle de gavnlige insekter: Mariehøns, der holder styr på bestanden af bladlus. Sødt summende honningbier, der er helt nødvendige for at sikre en god bestøvning. Og flagrende sommerfugle, der hjælper bierne og fylder haven med liv og farve.

Dine planter elsker organisk gødning

Det gør de især, fordi de selv bestemmer, hvornår og hvor meget næring de optager. Planterne vokser i deres eget tempo, hvilket gør dem sunde og stærke. Vores organisk gødning er altid 100% naturlig - ingen tungmetaller eller genmodificeret materiale er tilsat. Modsat kemisk fremstillet gødning (kunstgødning). Kunstgødning kan rigtigt nok sætte skub i vokseværket, så planten vokser lidt hurtigere. Ulempen er dog, at effekten er lidt ligesom de store brød fra fitnesscenteret, som glemmer at træne ben – toppen vokser flot, men rødderne står næsten stille. Med kunstgødning risikerer du at svide planternes rødder eller at planterne vokser så hurtigt, at de bliver høje og ranglede.

 

 

Plænegødning
Flot og robust plæne, som holder hele sommeren

Græsplænen elsker organisk plænegødning. Græsset bliver flot grønt, robust og mere modstandsdygtigt overfor skadedyr og mos.

Krukke og drivhusgødning
Planter i krukker og drivhuse har også brug for gødning

Få stærkere planter, større grøntsager og mere intens smag med flydende organisk krukke-drivhusgødning til bl.a. køkkenhaven, grøntsager i drivhus og krydderurter i krukker. Kan anvendes i økologiske haver.

Rhododendron, hortensia og azalea gødning
Få flere, større og mere farverige blomster i surbundsbedet

Surbundsplanter som rhododendron, hortensia og azalea kan få gullige blade p.g.a. mangel på næring. Tilfør vores specialgødning og få flotte grønne blade samt flere og mere farverige blomster.

Rosengødning
Store, farverige og velduftende roser

Tilfør rosenbedet rosengødning og få grønnere blade, flere og større blomster. Lad rosenduften sprede sig i hele haven.

Spiselige planter pryder i prydhaven

Pyntekål har for længst fået plads i prydhaven. Hvorfor ikke også plante andre spiselige planter, som både er dekorative og giver et friskt pift til maden?

  • Jordbær smager himmelsk og er gode som bunddække med store grønne blade og flotte røde bær.
  • En chiliplante har flotte grønne blade og farverige chili, som passer perfekt ind i den farverige prydhave.
  • Vildroser og hyben er flotte og har en fantastisk blomsterduft. De kan også spises, for eksempel kan du lave marmelade.
  • Ærteplanterne er smukke med hvide blomster og senere på sæsonen pynter ærtebælgerne blandt mere farverige blomster.

Rabarber
Store flotte rabarberblade pynter under æbletræet

Rabarber kan godt lide en fugtig jord, som dog ikke må være for våd. Et godt sted er under frugttræer, hvor der ofte er halvskygge. Så får du både glæde af de flotte store rabarberblade under æbletræet og du kan tage de smagfulde rabarber med ind i køkkenet.

Krydderurter
Krydr haven med krydderurter

Pebermynte, basilikum, timian, persille og purløg er alle velkendte krydderurter, som bruges i det danske køkken. Typisk står de i mindre bed eller krukker. Prøv i stedet at plante dem blandt prydhavens smukke blomster - det giver en helt unik kombination af planter og blomster. Samtidig får du en nyttig plante, som kan tages med ind i køkkenet og tilberedes.

Til kamp mod dræbersnegle i prydhaven
Dræbersnegl
Har du dræbersnegle i din have?

Undgå at dræbersnegle spiser din prydhave eller efterlader colibakterier, som I kan blive syge af. Ferramol snegelmiddel er et nemt og effektivt middel mod dræbersnegle. Midlet er ikke farligt for andre af havens dyr eller børn.

Roser
Flotte roser uden svampesygdomme

Roser hører til favoritterne i de flestes prydhaver, netop fordi de er utrolig flotte. Samtidig spreder der sig en fantastisk duft i hele haven, der indbyder til hygge og aktivitet i haven. Desværre bliver roser ofte ødelagt af svampesygdomme som meldug.

Søgefelt