Du er her

Sådan bliver du fri for alger

Få 6 gode råd mod alger

Hvordan kommer man af med alger?

Alger kommer med vinden hvert år og gør terrasse og indkørsel både grøn og glat. Det ser alt andet end indbydende ud. Heldigvis er der flere ting, som du kan gøre - læs med her og få svar på spørgsmålet; hvordan kommer man af med alger.

Få 6 gode råd mod alger på terrasse og i indkørsel - uanset om du er til forebyggelse, knofedt eller gerne vil bekæmpe algerne, så er der gode råd til dig.

Er din terrasse grøn af alger?

Har du grønne belægninger på stakittet, fliserne eller på muren? Så er det højst sandsynligt alger. Algerne gør terrassen glat som en skøjtebane og kommer du til at sætte dig på dem, er det ikke kun din havestol, der er grøn. Det er hverken hyggeligt eller særligt indbydende, når du får gæster.

Der findes flere forskellige måder, du kan fjerne algerne på. Her har vi samlet de mest effektive - og lovlige - metoder, du kan gøre brug af:

 

Se her, hvad du kan gøre mod alger
Forebyg alger med mindre skygge og fugt

Undgå skygge og fugt

Alger trives på skyggefulde og fugtige områder. Du kan derfor forebygge alger ved at undgå skygge og skabe god luftcirkulation i haven, så fugten ikke er så vedvarende.

Det er selvfølgelig ikke alle steder, det kan lade sig gøre, men nogle steder giver det god mening at tynde ud i buskadset eller i det store træ, der kaster meget skygge.

Fjern alger grundigt

Vær hurtig og grundig

Uanset hvor umage du gør dig for at forebygge alger, vil der som oftest altid være steder med mere skygge og fugt.

Det bedste tip er derfor at reagere hurtigt, når du får øje på algerne. Fjern dem hurtigst muligt og husk at være grundig i processen, så algerne ikke når at sprede sig yderligere.

Skrub alger væk med knofedt

Brug knofedt mod algerne

Har du alger på terrassen eller i indkørslen? Så kan du fjerne dem med vand, en hård børste eller kost og noget knofedt.

Det er hårdt arbejde, men bestemt også god motion. Husk at passe på ryg og knæer og brug evt. et par knæpuder.

Sørg for at være grundig og komme godt ind i alle revner og sprækker.

Slib alger af med fugesand

Slib algerne væk med fugesand

Har du ikke lyst til at sidde på knæ og skrubbe alger væk? Slib algerne væk med fugesand i stedet.

Spred fugesand ud på terrassen og fej jævnligt med en hård kost over de næste par uger. På den måde sliber du algerne af og får fyldt fugerne ud mellem fliserne på samme tid. Et plus ved denne metode er, at fugesandet samtidig er med til at forebygge ukrudt.

Fjern alger med højtryksrenser

Brug en højtryksrenser

Vil du gerne gøre arbejdet nemt for dig selv, kan du med fordel bruge en højtryksrenser. Du kan enten anskaffe dig en, eller undersøge om du har mulighed for at låne en.

Når du går i gang, skal du sørge for at være grundig og komme godt ind i alle revner og sprækker - ellers kan algerne sprede sig igen.

Vær opmærksom på, at højtryksrenseren kan være hård mod belægningen og skylle fugerne væk. Undersøg derfor inden, om belægningen er i særlig risiko for at påtage sig skader.

AlgeFri algerens til terrasse

Bekæmp algerne med algerens

Med algerens er det nemt og hurtigt at blive fri for alger på fliser, sten og træværk. 

Brug AlgeFri algerens mod alger. Det virker hurtigt, særligt på en varm dag og du behøver ikke at vaske eller skrubbe algerne væk efterfølgende. Vind og vejr fjerner de døde alger over tid.

AlgeFri er desuden baseret på naturlige aktivstoffer, som er hurtigt nedbrudt/væk.

Hvorfor kommer der alger?

De grønne alger findes i luften og kommer hvert år. Helt fri for dem bliver du derfor aldrig.

Alger er rigtig glade for skygge og fugt, som der er meget af i vinterhalvåret, og det er derfor i det tidligere forår, du særligt lægger mærke til dem.

 

Mine fliser har grå pletter - er det alger?

Hvis dine fliser er ramt af grå pletter (og sandsynligvis en del af dem) er det ikke alger, men højst sandsynligt flisepest.

Er dine fliser ramt af flisepest, skal der andre metoder i brug. Du kan fx bruge fliserens eller en terrassevasker til at afhjælpe problemet.

Søgefelt