Du er her

Sådan bliver du fri for fluer

6 gode råd mod fluer

Har du problemer med fluer?

Det kan være helt uudholdeligt, når hjemmet vrimler med fluer. Om det så er på væggen eller på dig og din mad, så sætter de sig overalt og spreder deres efterladenskaber.

Slip af med irriterende fluer

De fleste hader fluer. De sætter sig på os, laver en irriterende summende lyd og har du mange fluer i huset, kan du endda finde flueklatter over det hele.

Særligt fluer i køkkenet er en plage, hvor de flyver omkring i maden og kan forårsage sygdomme. Fluer kan bære rundt på mange forskellige farlige vira og bakterier, fordi de ofte opholder sig i affald, ekskrementer og ådsler. De kan derfor sprede sygdomme til både din familie og jeres kæledyr.

Her får du 6 gode råd til, hvordan du bliver fri for fluerne, så du og din familie kan være i fred.

Se her, hvad du kan gøre mod fluer
Fluens naturlige fjender

Tiltræk fluens naturlige fjender

Du kan bekæmpe fluer ved at alliere dig med dens naturlige fjender, som fx fugle. Fuglene lever nemlig af insekter, bl.a. fluer.

Du kan tiltrække fuglene på flere forskellige måder, fx ved at sætte fuglekasser op.

Læs mere her: Få flere fugle i haven

Undgå fluer med god rengøring

Hold køkkenet rent

Fjern tomme glas og flasker og tag opvasken med det samme. Spilder du fødevarer, så tør op med det samme og vær grundig, da madresterne kan tiltrække fluer.

Opbevar madvarer i køleskabet og smid skraldespanden ud jævnligt. Sørg for at binde affaldsposer godt til og stil din skraldespand i skyggen. Husk også at smide sure karklude til vask, da de især tiltrækker bananfluer.

Insektnet mod fluer

Sæt et insektnet op

Er du plaget af mange fluer i huset, kan en løsning være at sætte et finmasket insektnet op for vinduer og døre.

Så kan fluerne ikke komme indenfor og de vil derfor blive udenfor.

fluefælde

Brug fælder mod fluerne

Placér fælderne dér, hvor du har problemer mod fluer. Hvis du har problemer med sørgemyg, kan du placere fangstplader i dine potteplanter og har du problemer med stuefluer, kan du hænge en fluefælde op i stuen.

Har du problemer med bananfluer, kan du med fordel bruge en bananfluefælde, som fx kan placeres direkte i frugtskålen.

Alle fælder er selvfølgelig 100 % giftfri.

Nematoder mod sørgemyg

Problemer med små fluer i planterne?

De små fluer er højst sandsynligt sørgemyg. Du kan blive fri for de irriterende sørgemyg ved at undgå overvanding og bruge nematoder mod larver af sørgemyg. Nematoder kan bruges til biologisk bekæmpelse.

Se mere om nematoder mod sørgemyg her

Bekæmp fluer med FlueFri fluespray

Bekæmp med FlueFri Spray

Sprøjt nøjsomt FlueFri spray direkte på fluerne og dens æg, når du får øje på dem. Sørg for at dække både fluer og æg grundigt.

Læs mere her: FlueFri Spray

Hvilke fluer har du problemer med?

Har du problemer med fluer, er det vigtigt, du finder ud af hvilken type flue, du har med at gøre. Så kan du sætte ind dér, hvor det virkelig gør en forskel.

I denne artikel har vi taget udgangspunkt i de (nok) mest gængse fluer i hjemmet og dem, du derfor oftest vil opleve at have problemer med. 

 

sadan-ser-en-bananflue-ud_1.jpg   flue-pa-mad_as.jpg   soergemyg-udseende.jpg

Bananflue: Bananfluer tiltrækkes af søde og surlige sager, som frugt, eddike, øl, vin og juice. De bliver derfor også kaldt både frugtfluer og eddikefluer. Bananfluer holder oftest til i køkkenet.

Flue / spyflue: Stuefluen er ganske almindelig og sammen med spyfluen er det ofte den, man finder i hjemmet. De er svære at blive helt fri for, da de kommer ind i hjemmet, når man lufter ud om sommeren.

Sørgemyg: Sørgemyg er egentligt ikke fluer, men myg. De beskrives dog ofte som "fluer i planter" og vi har derfor valgt at tage den med i denne artikel. Sørgemyg holder meget gerne til i dine planter og er ofte et tegn på, at dine planter (måske) har stået lidt for fugtigt.

Søgefelt