Du er her

Sådan bliver du fri for fluer

6 gode råd mod fluer

Har du problemer med fluer?

Det kan være helt uudholdeligt, når hjemmet vrimler med fluer. Om det så er på væggen eller på dig og din mad, så sætter de sig overalt og spreder deres efterladenskaber.

Slip af med irriterende fluer

De fleste hader fluer. De sætter sig på os, laver en irriterende summende lyd og har du mange fluer i huset, kan du endda finde flueklatter over det hele.

Særligt fluer i køkkenet er en plage, hvor de flyver omkring i maden og kan forårsage sygdomme. Fluer kan bære rundt på mange forskellige farlige vira og bakterier, fordi de ofte opholder sig i affald, ekskrementer og ådsler. De kan derfor sprede sygdomme til både din familie og jeres kæledyr.

Her får du 6 gode råd til, hvordan du bliver fri for fluerne, så du og din familie kan være i fred.

Se her, hvad du kan gøre mod fluer
Undgå at tiltrække fluer

Gør rent og brug lukkede beholdere

Fjern madrester, tør bordet af for krummer og tag opvasken med det samme, så der ikke er noget, der tiltrækker fluerne. 

Du kan også bruge lukkede beholdere til opbevaring af mad og iøvrigt sørge for at tømme skraldespanden ofte og fjerne tomme glas og flasker.

Svirper fluesmækker

Gi' fluerne et svirp 

Én af de mest populære metoder at blive fri for fluer på, er at bruge en fluesmækker. Men vidste du, at der faktisk er forskel på fluesmækkere?

Vælg en fluesmækker med et godt "svirp". Det får du med en ECOstyle fluesmækker, som giver et ekstra kraftigt slag. Det gør det nemmere for dig at blive hurtigere fri for fluer.

Læs mere om ECOstyle Svirper fluesmækker

FlueFri limfælde

Brug fælder mod fluerne

Fælder er effektive til at fange fluer med og der er flere forskellige slags. 

Du kan fx bruge en af ECOstyle's 100% giftfrie limfælder. Klistr en fælde op i vinduet eller hæng en spiral limfælde ned fra loftet eller ved vinduet, hvor der er mange fluer.  

Læs mere om FlueFri limfælde til vinduet

Læs mere om FlueFri fluespiral limfælde

 

FlueFri genopfyldelig fælde

Brug fælder mod fluerne

Har du problemer med fluer udenfor? Så stil eller hæng en FlueFri Genopfyldelig Fluefælde op et stykke fra det sted, hvor fluerne ikke er velkommen, fx i et træ nær terrassen.

Fælder indeholder et naturligt lokkestof, som tiltrækker fluerne. Når først fluerne er fløjet ned i fælden, kan de ikke finde ud igen. Fælden er naturligvis 100 % giftfri.

Læs mere om FlueFri Genopfyldelig Fluefælde

Brug fluenet mod fluer

Sæt et insektnet op

Er du plaget af mange fluer i huset, kan en løsning være at sætte et finmasket insektnet op for vinduer og døre.

Så kan fluerne ikke komme indenfor og de vil derfor blive udenfor.

 

Bekæmp fluer med FlueFri fluespray

Bekæmp med FlueFri Spray

Har du mange fluer og vil hurtigt blive fri for dem, så kan du sprøjte FlueFri Spray direkte på fluerne og de dør med det samme.

FlueFri er baseret på naturlige aktivstoffer og kan bruges indenfor mod både fluer og andre krybende og kravlende insekter.

Du kan også bruge den mod fluernes æg. 

Læs mere om FlueFri Spray

Hvilke fluer har du problemer med?

Har du problemer med fluer, er det vigtigt, du finder ud af hvilken type flue, du har med at gøre. Så kan du sætte ind dér, hvor det virkelig gør en forskel. Hvilken flue har du problemer med?

 

sadan-ser-en-bananflue-ud_1.jpg   flue-pa-mad_as.jpg   soergemyg-udseende.jpg

Flue / spyflue: Stuefluen er ganske almindelig og sammen med spyfluen er det ofte den, man finder i hjemmet. De er svære at blive helt fri for, da de kommer ind i hjemmet, når man lufter ud om sommeren.

Bananflue: Bananfluer tiltrækkes af søde og surlige sager, som frugt, eddike, øl, vin og juice. De bliver derfor også kaldt både frugtfluer og eddikefluer. Bananfluer holder oftest til i køkkenet og du kan bl.a. sætte en ECOstyle Bananfluefælde op, hvis du har mistanke om, at det er bananfluer, der sværmer omkring dig.

Sørgemyg: Sørgemyg er egentligt ikke fluer, men myg. De beskrives dog ofte som "fluer i planter". Sørgemyg holder meget gerne til i dine planter og er ofte et tegn på, at dine planter (måske) har stået lidt for fugtigt. Du kan blive fri for sørgemyg med ECOstyle nematoder mod sørgemyg, evt. kombineret med ECOstyle Fangstplade.

Søgefelt