Du er her

Sådan bliver du fri for hvepse

Få 6 gode råd mod hvepse

Problemer med hvepse?

Hvepse er især et problem i den sidste del af sommeren. Her bliver de mere nærgående og aggressive. De kan også finde på at stikke, hvis du irriterer dem.

Her får du vores 6 bedste råd mod hvepse, så du kan blive fri for dem.

Derfor skal du undgå hvepsestik

Hvepse, herunder også arten gedehamse, bygger typisk et flot hvepsebo under tagudhænget eller i et bo under jorden. De er særligt aggresive sidst på sommeren og i det tidlige efterår, når deres bo går i opløsning og de ikke har langt igen. Så hungrer de efter den sidste sukker og forsøger at tilrane sig din mad, bedst som du sidder på terrassen med familien og spiser. 

Slår du ud efter dem, kan de finde på at stikke dig. Gedehamsens gift er i familie med slangegift og et stik kan være meget smertefuldt - måske endda direkte farligt, hvis du er allergisk. 

Se her, hvad du kan gøre mod hvepse
HvepseFri Hvepsefælde

Sæt en fælde op

Du kan sætte en ECOstyle fælde op et stykke fra terrassen, hvis det er der, hvepsene generer. Fælden er 100% naturlig og tiltrækker hvepsene, så de flyver ind i fælden. De kan ikke flyve ud igen. 

Se mere om HvepseFri Hvepsefælde

Citronmelisse mod hvepse

Brug planter, som skræmmer hvepse væk

Hvepse elsker blomster. Fjern blomsterne og sæt i stedet grønne planter og krydderurter, som hvepse ikke kan lide og derfor holder sig langt væk fra. Fx citronmelisse og pebermynte. 

Lad hvepsene være

Lad dem være og flyt familien

Hvepse kan hjælpe dig af med fluer, lus og larver. Så måske du kan flytte familien til et andet sted i haven og lade hvepsene være? 

HvepseFri Hvepse Spray

Bekæmp hvepseboet

Med ECOstyle HvepseFri kan du hurtigt og effektivt blive fri for hvepse og deres hvepsebo. HvepseFri er skum, som sprøjtes ind i hvepseboet. Hvepse, som rører ved skummet, dør med det samme. Hvepse, som kommer til boet senere, dør, når de rører ved skummet.

Se mere om HvepseFri skumspray

Skræm hvepse væk med falsk hvepsebo

Skræm dem væk med et falsk hvepsebo

Du kan forsøge dig med at skræmme hvepsene væk. Hæng en brun papirspose op og hvepsene skulle så flyve videre, når de ser, at her bor andre hvepse. 

 

Brændt kaffegrums skræmmer hvepse væk

Husråd

Et af de populære husråd er at brænde tørt kaffegrums af og det skulle efter sigende holde hvepsene væk. Andre har forsøgt sig med vandpistoler. Hvepsene vil dog givetvis finde tilbage igen.

Skal jeg altid bekæmpe hvepsene?

Hvad mange ikke ved er, at hvepse spiser kød. Har du f.eks. larver, lus og fluer i haven, så er det god mad til hvepsene. Udover at være irriterende og kunne stikke, så hjælper de dig faktisk af med skadedyrene i din have. Så inden du giver gift til hvepse i carporten, i stensætninger eller til at fjerne hvepsebo i jorden, så tænk på, om de er til fare for mennesker. Ellers er de nemlig nyttedyr.

Hvad er forskellen mellem hvepse og bier?

Inden du tager kampen op, er det vigtigt at finde ud af, om det er en hveps eller en bi, du skal kæmpe med. Selvom de ligner hinanden meget, agerer de nemlig forskelligt på dig og dine handlinger.

 

Se forskelle på bier og hvepse eller læs mere om hvepse.

Søgefelt