Du er her

Sådan bliver du fri for mus og rotter

Få 6 gode råd mod mus og rotter

Problemer med mus og rotter?

Det er særligt efter høsten og hen på efteråret, at både mus og rotter søger tættere på vores hjem - og desværre også indenfor til tider.

Her får du vores 6 bedste råd mod mus og rotter, så du kan blive fri for dem.

Hvorfor søger mus og rotter ind i dit hjem?

Har du problemer med mus og rotter - eller vil du gerne forebygge mod dem? Så er det vigtigt at vide, hvorfor de søger ind i første omgang. Med den viden kan du nemlig gøre dit hjem mindre attraktivt for dem.

Det er særligt i månederne efter høsten at problemer med mus og rotter opstår. Når markerne bliver høstet, falder adgangen til mad nemlig betydeligt og de er derfor nødt til at finde andre fødekilder for at overleve. Det er også omkring dette tidspunkt, at temperaturerne falder. Når mus og rotter søger tættere på dit hjem, er det derfor for at få dækket netop de to behov; mad og varme.

Hvis du vil af med mus og rotter - eller forbygge mod dem - gælder det derfor om at minimere adgangen til mad og varme.

Læs, hvad du kan stille op mod mus og rotter, her.

 

Se her, hvad du kan gøre mod mus og rotter
Ryd op og undgå mus og rotter

Ryd op på din grund

Affald og skrammel giver mus og rotter gode gemmesteder, hvor de kan opholde sig trygt fra fjender eller bygge en rede.

Især gammel isolering eller madrasser er godt redemateriale. Fjern derfor altid affald fra din grund, eller opbevar det min. 30-40 cm fra bygningen, da selv en smal passage kan skabe gode opholdssteder.

Undgå at tiltrække mus og rotter

Undgå at lokke dem til

Mus og rotter spiser stort set alt. Sørg derfor for at affaldsspande udendørs er lukket godt til, så de ikke har adgang eller bliver tiltrukket af lugten.

Det er desuden vigtigt at holde huset (og området omkring) rent og fri for spiseligt affald eller foder. Det vil nemlig lokke dem til med det samme.

Luk huller og sprækker

Har du fået mus eller rotter på besøg? Det første, du skal gøre, er, at finde ud af hvor de er kommet ind henne.

Når du har fundet deres indvej, samt andre indgange de også kunne benytte, er det vigtigt, at du får lukket huller og sprækker. Ellers kommer de bare igen.

Skræm mus og rotter væk

Skræm væk med ultralyd

Den bedste måde, at blive fri for mus og rotter på, er ved at sørge for, de ikke kommer ind i første omgang.

Med ECOstyle Ultralydsskræmmere kan du holde dem på afstand.

Læs mere her: Skræm mus og rotter væk

Fælder mod mus og rotter

Bekæmp med fælder

Er der allerede flyttet mus og rotter ind, kan du vælge at bekæmpe dem med 100 % giftfri fælder.

ECOstyle har et stort sortiment; lige fra slagkraftige smækfælder, elektroniske fælder og fælder, der fanger musene levende, så de kan sættes fri et sted, hvor de gerne må være.

Se produkterne her: Musefælder og rottefælder

Bliv fri for mus og rotter med en kat

Anskaf en kat

Alternativt kan du også få dig en kat til biologisk bekæmpelse. Katte er gode til at fange både mus og rotter - og så er det nemt og effektivt.

Husk altid at overveje grundigt, om det er det rigtige valg, inden du anskaffer dig et kæledyr.

Er det mus eller rotter?

Hører du lyde i væggen, på loftet eller finder du små ekskrementer og afgnavede genstande? Så har du helt sikkert fået uønsket besøg.

Mus og rotter minder på mange måder meget om hinanden. Det kan derfor være svært at afgøre, om det er den ene eller anden, du har fået besøg af.

Kend dem på deres ekskrementer

Som sagt kan det være svært at afgøre, om det er mus eller rotter - men en ting, du kan kende dem på, er deres ekskrementer. Finder du små brun / sorte cylinderformerede ekskrementer, som er ca. 6 mm tykke og 17 mm lange, så er det rotte afføring.

Kend dem på fodaftrykket

Er du stadig i tvivl, kan du sprede mel ud på gulvet og lave en test. Ser du aftegninger efter fodaftryk, kan du måle dem. Er fodaftrykket 2,5 cm, er det højst sandsynligt en rotte, da mus har fødder, som er halv så længe.

Kend dem på lydene

Har du fået mus på besøg, kan det være svært at vide sig sikker på lydene. Hører du derimod skrig eller hvin, så er det højst sandsynligt rotter.

HUSK: Du har underretningspligt

Har du set en rotte eller tegn på dem, har du pligt til at anmelde det til kommunen. Uanset om det er inde eller ude, på privat eller offentlig grund.

 

Rotter er nemlig smittebærer af alvorlige sygdomme og det er derfor lovpligtigt, at du hurtigst muligt anmelder det, så kommunen kan bekæmpe dem. Du kan anmelde rotter digitalt lige her.

Hvis du vil vide mere, kan du bl.a. læse, hvor lang er en rottehale og hvad er forskellen på husmus og halsbåndmus

Søgefelt