Du er her

Sådan bliver du fri for myrer

Få 6 gode råd mod myrer

Har du problemer med myrer?

Sommertid er myretid. Der er myrer overalt. Både på terrassen, i drivhuset, græsplænen, blomsterne, indkørslen og ikke mindst indenfor. Få her 6 gode råd til, hvordan du bliver fri for myrer på steder, hvor de ikke er velkommen.

Myrer inde, ude - allevegne

Myrer kan være rigtig irriterende at have både på terrassen, i drivhuset, blomsterne, græsset og i boligen. Særligt når de undergraver dine fliser, så de vipper eller når de kravler rundt på køkkenbordet under madlavningen.

Afhængig af vejret, begynder myrerne at blive aktive i slutningen af marts til april. Men det er især omkring maj og juni måned, at du får problemer med dem. Det er nemlig ofte i disse måneder, at de kommer ind i huset i deres søgen efter mad.

Før kampen mod myrerne: Det skal du vide

Alle myrer tilhører et myre-samfund. Og alle har en bestemt funktion, fx at arbejde over jorden for at finde føde til arbejdermyrerne under jorden.

Dybt nede i myreboet er der en myredronning. Hendes eneste mål med livet er at sikre, at der produceres nye myrer til boet. Derfor er det hende, som du skal have fat i, hvis du effektivt skal blive helt fri for myrer.

Vil du gerne blive fri for myrerne hjemme hos dig? Så får du her 6 gode råd mod myrer.

Se her, hvad du kan gøre mod myrer
Bliv fri for myrer

Tiltræk myrens naturlige fjender

Fugle og padder er blandt myrernes naturlige fjender. Hvis du tiltrækker flere af dem til haven, kan de hjælpe dig af med nogle af myrerne.

Du gør haven mere attraktiv for fugle og padder ved at have vand i haven, fx vandbade eller en havedam.

Læs mere her: Få flere fugle i haven

Gør rent og undgå myrer

God rengøring forebygger myrebesøg

Det er de færreste, der bryder sig om at få myrer på besøg indenfor. Hvis du vil undgå at lokke myrerne ind, kan god rengøring virkelig gøre en forskel.

Når du holder huset rent og frit for brødkrummer og andre madrester, kan du minimere antallet af omstrejfende myrer i dit hjem.

Sådan bliver du fri for myrer

Spær indgangsvejene af

Hvis du har fået myrer på besøg, er det første, du skal gøre, at finde ud af, hvor de er kommet ind henne.

Når du har fundet frem til indgangsvejene, er det vigtigt, at du får lukket både huller og sprækker. Ellers finder myrerne nemt ind igen.

Kanel mod myrer

Husmorråd mod myrerne

Der findes mange husmorråd mod myrerne. Fx skulle appelsinskræller, kaffegrums eller kanel holde myrerne væk.

Et andet trick er at blande kartoffelmel med flormelis eller sukker. Myrerne skulle angiveligt få forstoppelse af blandingen og dø af det.

Det er dog vigtigt at understrege, at ingen af husmorrådene er testede eller godkendte - man ved derfor ikke, hvilken indvirken det har på de øvrige omgivelser.

flyt myrer med nematoder

Flyt myrerne med nematoder

Har du problemer med myrer i en blomsterkumme, i drivhuset eller måske i køkkenhaven? Og ønsker du ikke at slå dem ihjel?

Så kan du vande nematoder ud ved myreboet. Nematoder er 100 % naturlige og findes i jorden i forvejen. Vander du flere ud, kan de hjælpe dig af med myrerne. Myrerne kan nemlig ikke lide at bo sammen med nematoder og vil derfor flytte væk.

Læs mere her: Nematoder mod myrer

Myrermidler MyreFri serie

Bekæmp myrerne med MyreFri serien

Er myrerne en decideret plage, kan du også vælge at bekæmpe dem. Vores myremidler er baseret på naturlige aktivstoffer og er hurtigt nedbrudt.

ECOstyle har et stort sortiment; lige fra myrelokkedåser til myrespray, myresand og -vand, udvanding og udstrøning.

Se produkterne her: Bliv fri for myrer

Hvilket myremiddel skal jeg vælge?

Nogle gange kan et myreproblem være så stort, at det er nødvendigt at bruge myremidler. Der findes rigtig mange forskellige slags - så hvilket skal du vælge?

Myrer indenfor: Har du problemer med myrer på have- eller køkkenbordet, langs lister eller lignende, så er en spray eller lokkedåser idéelt.

Myrer i fliser: Undergraver myrerne dine fliser, er myresand og -vand oplagte, da de stopper myrernes gange og samtidig stabiliserer dine fliser. Du kan også bruge udvanding eller pulver til at strø

Myrer i krukker, drivhus m.m.: Er myrerne i dine krukker, i drivhuset, køkkenhaven eller plænen, kan du med fordel bruge enten udvanding, pulver til at strø eller nematoder.

Søgefelt