Du er her

Ta' børnene med i haven

Aktiviteter for store og små

Brug haven til hyggelige timer med både små og store børn

14 tips til aktiviteter med børn i haven

Giv små og store børn nye sjove oplevelser i jeres egen have - og meget gerne sammen med dig. Børnene vil rigtig gerne være sammen med dig og det er en god måde at hygge sig sammen på. Når I er blevet trætte af at spille fodbold, lave sandkager i sandkassen og hoppe på trampolin, så er her flere spændende aktiviteter, som I kan hygge jer med.

nikki_tegner.png

1. Download aktivitetsbog til børnene

ECOstyle har lavet en aktivitetsbog til de små med haven som tema. Lad dem hygge sig med at udfylde de små opgaver, imens de bliver klogere på haven og naturen. Download aktivitetsbogen her

 

2. Bål i haven

Børnene kan finde kviste og grene til at lave et bål med. Bag snobrød, pandekager, popcorn og skumfiduser - det er sikre hit blandt både børn, unge og voksne.

 

3. Byg en hule 

Tag tæpperne med ud i haven og byg en eller flere huler. Indret dem med stue, soveværelse og køkken. Har I mere plads og er klar på en større udfordring, så kan I bygge hulen af træ og andre byggematerieler. 

 

4. Lav en konkurrence

Hvem finder den største, mest farverige eller glatteste sten? Hent 3 forskellige slags blade og nævn hvilke træer de kommer fra, hvem kan hoppe i en sæk fra den ene ende af haven til den anden uden at falde og hvem kan løbe længst med en kartoffel på en ske? Giv point og se hvem der vinder familiekonkurrencen. 

5. Lav jeres egen køkkenhave

Lad børnene være med til at vælge og plante de grøntsager, frugter og bær, som I skal have i jeres køkkenhave. Skal det være nogle af de populære grøntsager som gulerødder, radisser og agurker? At være med til at så og se det vokse, gør enhver glad og stolt. Det bliver helt sikkert også nemmere at få dem til at spise mere grønt og frugt, når de selv har været med til at dyrke det...

 

6. Byg en forhindringsbane

Brug træstammer i forskellige højder til at gå balancegang på eller stil dem op og gå fra stamme til stamme, hop over grene, dans limbo under dem, lav huler og kravl igennem dem. Læg større sten ud på banen og løb slalom gennem dem. 

 

 

7. Har I frugttræer og bær i haven?

Børnene elsker at være med til at plukke dem. Lad dem samle ind i bøtter og skåle og lav lækker hjemmelavet saft, smoothie, grød og syltetøj. 

 

8. Inviter insekter ind i jeres have med et insekthotel

Insekthoteller er både gode for havens miljø og det er sjovt at følge med i, hvilke insekter, som flytter ind. Byg insekthotellet af forskellige slags stof, reb, små grene, urtepotter, tørret græs, hønsenet, kogler, æggebakker osv. 

9. Sæt telt op

Et telt er et sikkert hit og især hvis der følger en overnatning med. Husk lommelygten, så I kan lege med lyset når det er mørkt - og selvfølgelig finde ind i huset, hvis det skulle blive nødvendigt midt om natten.

 

10. Picnic i haven

Lav en lækker picnickurv og hold picnic i haven på et blødt tæppe. Tag evt. nogle bøger med ud i haven, som I kan læse i eller et spil. 

 

11. Pynt haven med sten

Har I været ved stranden og fundet sten og skaller, så sæt jer til rette i haven og mal på dem. Lad fantasien løbe løbsk og mal mønstre, dyr, frugt eller noget abstrakt. Eller skriv jeres navne på dem. I kan også lime flere sten sammen og lave større figurer.  

 

12. Sæt perlefigurer op i haven

Hyg jer med at lave perler. Det er ikke kun for små børn, de større børn vil også synes at det er sjovt at være med til, når de først er kommet i gang. Når I er færdige, kan I sætte dem op i havens bede, hvor de pynter sammen med de flotte blomster. 

 

13. Råhygge for hele familien: Læs en god bog eller spil et spil 

Hæng hængekøjen op, bred et tæppe ud eller læg jer på græsset og læs en god bog. Eller tag et spil med ud i haven og spil ludo, UNO eller et helt almindeligt kortspil. 

 

14. Skattejagt

Lav en skattejagt med poster rundt omkring i haven. Skattejagt er altid populært hos de mindre børn og de større søskende hygger sig med at lave skattejagten.

Søgefelt