Du er her

Naturlige aktivstoffer

- et naturligt valg for den miljøbevidste

Giv den næste generation en grønnere fremtid.

Vi har tankerne på miljøet, når vi udvikler bekæmpelsesmidler. Udover at være effektive mod insekter, ukrudt, alger m.m. skal midlerne belaste miljøet mindst muligt. Derfor indeholder vores bekæmpelsesmidler naturlige aktivstoffer, såvidt det er muligt. Mange af midlerne kan også anvendes i den økologiske og spiselige have.

Pelargonie
Mættede fedtsyrer er effektivt mod ukrudt, mos og alger

Der findes mange forskellige typer af mættede fedtsyrer. Pelargonsyre er én af dem og og findes naturligt i pelargonier - deraf navnet pelargonsyre. Pelargonsyren ødelægger plantens cellevægge og saften løber ud. Planterne udtørrer i løbet af få timer – især i lunt vejr. Pelargonsyre nedbrydes meget hurtigt af naturligt forekommende bakterier.

UkrudtsFri KVIK, KVIK ukrudtsbekæmpelse, MosFri N og AlgeFri N indeholder aktivstoffet pelargonsyre.

Pyrethrin mod myrer og andre insekter
Pyrethrin (pyrethrum) mod myrer og andre insekter

Pyrethrin I+II (pyrethrum) er udtræk fra knopperne af krysantemumblomsten Chrysanthemum Cinerariifolium. Insekter, der kommer i direkte berøring med aktivstoffet, vil næsten øjeblikkeligt lammes og dø i løbet af få minutter. Pyrethrum er hurtigt nedbrudt. Allerede efter få døgn, afhængig af ilt og lysforhold, er pyrethrum nedbrudt.

MyreFri-serien (undtaget lokkedåserne), InsektFri Spruzit N, FlueFri og HvepseFri indeholder pyrethrum som aktivstof. 

Spinosad udvindes fra en jordbakterie
Spinosad gør kampen mod myrerne til en leg med MyreFri myrelokkedåser

Spinosad er et organisk molekyle, som udvindes fra en jordbakterie. Det er giftigt for en lang række af insekter.

MyreFri myrelokkedåse og genopfyldelige myrelokkedåse indeholder aktivstoffet Spinosad. Produkterne kan du bruge på offentlige arealer og i den økologiske have. 

Jern tager livet af snegle - også dræbersnegle!

Ferramol sneglemiddel indeholder jern (III) -fosfat (ferrifosfat), som ødelægger sneglenes maver og deres lyst til at spise øjeblikketligt efter at have spist det. Jernfosfat findes naturligt i jorden i forskellige former og er biologisk nedbrydeligt. Snegle spiser normalt ikke ferrisfosfat, men i Ferramol sneglemiddel er ferrifosfat blandet med hvedemel, som er blandt sneglenes bedste retter.

Svovl mod svampesygdomme
Svovl forebygger og bekæmper svampesygdomme

Svovl er et naturligt forekommende grundstof, som effektivt forebygger og bekæmper svampesygdomme som meldug og skurv. Netop fordi svovl i forvejen findes i naturen, kan det anvendes i alle haver - også den økologiske og spiselige have.

SvampeFri indeholder svovl som aktivstof.

Få en flot have med sund fornuft og grøn samvittighed

Følg disse gode råd:

  • Vælg altid den mest miljøvenlige løsning på dit problem.
  • Brug kun bekæmpelsesmidler når det er nødvendigt.
  • Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.

Søgefelt