Du er her

Naturlige aktivstoffer

i alle vores bekæmpelsesmidler, altid

Ja tak til naturlige aktivstoffer

Med et af vores bekæmpelsesmidler i hånden, er du altid sikker på, at det er baseret på naturlige aktivstoffer og hurtigt nedbrudt.

Mange af midlerne kan du også anvende i din økologiske og spiselige have.

Det skal du vide om aktivstoffer

Et bekæmpelsesmiddel indeholder aktivstoffer. Det er de stoffer, som gør midlet effektivt. Og det er også de stoffer, som typisk bliver omtalt i medierne, når snakken falder på sprøjtegifte eller pesticider.

Der er forskellige typer af aktivstoffer og vi har hos ECOstyle taget et bevidst valg om at basere alle vores bekæmpelsesmidler på naturlige aktivstoffer, som er hurtigt nedbrudt.

Vores pesticider kan du få som enten klar-til-brug eller koncentrat med lav risiko. Alle midlerne er naturligvis godkendte af Miljøstyrelsen.

Pelargonsyre som naturligt aktivstof
Mættede fedtsyrer er effektivt mod ukrudt, mos og alger

Der findes mange forskellige typer af mættede fedtsyrer. Pelargonsyre er én af dem og og findes naturligt i pelargonier - deraf navnet pelargonsyre. Pelargonsyren ødelægger plantens cellevægge og saften løber ud. Planterne udtørrer i løbet af få timer – især i lunt vejr. Pelargonsyre nedbrydes meget hurtigt af naturligt forekommende bakterier.

UkrudtsFri, MosFri og AlgeFri er baseret på aktivstoffet pelargonsyre.

Pyrethrin som naturligt aktivstof
Pyrethrin (pyrethrum) mod myrer og andre insekter

Pyrethrin I+II (pyrethrum) er udtræk fra knopperne af krysantemumblomsten Chrysanthemum Cinerariifolium. Insekter, der kommer i direkte berøring med aktivstoffet, vil næsten øjeblikkeligt lammes og dø i løbet af få minutter. Pyrethrum er hurtigt nedbrudt: Allerede efter få døgn, afhængig af ilt og lysforhold, er pyrethrum nedbrudt.

MyreFri-serien (undtaget lokkedåserne), InsektFri, FlueFri og HvepseFri er baseret på pyrethrum som aktivstof. 

Spinosad som naturligt aktivstof
Spinosad gør kampen mod myrerne til en leg med MyreFri myrelokkedåser

Spinosad er et organisk molekyle, som udvindes fra en jordbakterie. Det er giftigt for en lang række af insekter.

MyreFri myrelokkedåse og genopfyldelige myrelokkedåse er baseret på aktivstoffet Spinosad. 

Jernfosfat som naturligt aktivstof
Jernfosfat tager livet af snegle - også dræbersnegle

Ferramol sneglemiddel indeholder jern (III) -fosfat (ferrifosfat), som ødelægger sneglenes maver og deres lyst til at spise øjeblikketligt efter at have spist det. Jernfosfat findes naturligt i jorden i forskellige former og er biologisk nedbrydeligt. Snegle spiser normalt ikke jernfosfat, men i Ferramol sneglemiddel er det blandet med hvedemel, som er blandt sneglenes bedste retter.

Svovl som naturligt aktivstof
Svovl forebygger svampesygdomme

Svovl er et naturligt grundstof, som kan bruges til effektivt at forebygge svampesygdomme som meldug, skurv og rosenstråleplet. Netop fordi svovl i forvejen findes i naturen, kan det anvendes i alle haver - også den økologiske og spiselige have.

SvampeFri er baseret på svovl.

Læs mere om naturlige aktivstoffer og anvendelse på økologiske arealer efter retningslinjerne i rådsforordning nr. 834/2007 her. Se specifikt bilag 2, side 226. 

 

Søgefelt